Вести

Селаковић посетио Петровац на Млави

У уторак 13. јуна 2023. године општину Петровац на Млави је посетио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и државни секретар Миомир Ђорђевић. Они су у пратњи председника општине Петровац на Млави Душка Нединића обишли Установу за одрасле и старије „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу. Након тога посетили су Центар за социјални рад Петровац на Млави и на крају Дом за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници.

Општина Петровац на Млави, уз општину Алексинац, је међу првима у Србији по броју установа које се баве социјалном заштитом", рекао је Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић након обиласка Установе за одрасле и старије “Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу и Дома за децу и лица ометена у развоју “Др Никола Шуменковић“ у Стамници.

Селаковић је рекао да су то две установе уз Центар за социјални рад које раде изузетно важан посао, али и у којима људи раде веома тежак и одговоран посао.

"Дом у Стамници настао је у павиљонима које су некада користили рудари. Рудник је угашен, остали су павиљони који су својевремено преуређени, а данас у њима раде социјални стручни радници, неговатељи, медицинско особље, који раде озбиљно рударски посао. Користим ову прилику да тим људима и свим њиховим колегама и колегиницама широм Србије који раде у оваквим установама, а више је од 70 установа за смештај корисника у нашем систему социјалне заштите, одам признање на ономе што раде", истакао је Селаковић.

Селаковић је додао да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од 2021. године закључно са 2023. уложило само у ове две установе више од 150 милиона динара.

"Овде у Стамници око 90 милиона, у Великом Поповцу 60 милиона. Наставићемо и даље да улажемо у ове установе. Оне захтевају по природи посла који се овде обавља потпуно другачије третмане, другачије текуће одржавање", навео је Селаковић.

Говорећи о платама запослених, Селаковић је указао да је изузетно важно и што охрабрује у области социјалне заштите, јесте и најава председника Вучића да ће људи који чине овај систем, који раде веома тежак, захтеван и одговоран посао бити обухваћени повећањем зарада.

 

 

 

Извор: www.petrovacnamlavi.rs