Вести

Председник Вучић обишао завршне радове на мосту у Петровцу на Млави

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан новим мостом преко Млаве на Петровцу на Млави.

Обилазећи завршне радове на том мосту, председник Вучић похвалио је раднике истакавши да су одлично урадили посао, за кратко време. 

"Они су то урадили невероватном брзином, буквално су радили у две смене, некада и три. А ми смо закаснили. Ми смо криви, људи су чекали дуже. Требало је да га девет месеци искључимо из саобраћаја и тако решимо проблем, а не да људи чекају, а овај мост је кључан за цео Петровац и све људе у околини", рекао је председник Вучић.

Додао је да је проблем што је мост много година стајао, да га нико није одржавао и да је потрошен огроман новац. 

"Ово је кратак мост, 50 и нешто метара, 12,5 метара широк, кошта 1,5 милиона евра. Није то 50.000 евра. Проблем је што сам тек после притиска људи, када сам чуо од свих људи из Петровца на Млави, у Сокобањи сам рекао да то мора хитно да се уради. Да нисам, још би чекали. Сада јако лепо изгледа", поручио је председник Вучић.

Додао је да се ради и мост код Кучева, а да у Лесковцу мора да се уради клизиште.

"Није ово ствар као што је отварање деонице ауто-пута. Ово је питање односа према људима и грађанима. Ово је њима живот, далеко је њима ауто-пут. За њих је ово важно. И то је оно што је важно. Погледајте, све је срушено и потпуно нови мост је урађен за три месеца", поручио је председник Вучић. 

Председник Вучић подсетио је да је пре више од годину дана одлуком локалних власти био затворен небезбедан мост и да се након тога ништа није дешавало месецима и навео да је то показивало небригу власти према људима и непостојање жеље да се реше проблеми грађана.

"Рекао сам да мора хитно да се уради мост и урадили су га за три месеца, на најбржи могући начин", истакао је председник Вучић.

Додаје да је из тога научио две ствари, да имамо компаније које могу да подигну мостове брзо и квалитетно, који ће бити сигурни, као и то да представници власти не могу да се учауре већ да слушају шта им људи кажу.

"Хвала вам на тој лекцији коју сте нам очитали и због које сам поносан данас што можемо да предамо овако леп мост Петровцу на Млави. Остаје нам да урадимо ово клизиште од километар, два у Лесковцу и то морамо у најкраћем року да урадимо", истакао је председник Вучић.

Навео је да је пуно путева урађено и на делу ка Пожаревцу и Жагубици, више него што је икада раније.

Како је рекао, у року иду радови на брзој саобраћајници од скретања са ауто-пута за Пожаревац ка Великом Градишту и Голупцу.

Председник Вучић рекао је да ће се видети како још да се споји Петровац на Млави и са другим општинама у браничевском и поморавском округу и који још инвеститори могу да се доведу.

Да добар део наших људи вратимо из иностранства, јер ни тамо више не тече мед и млеко, истакао је председник Вучић и додао да би држава могла заједнички са тим људима који су научили како се ради у иностранству много да постигне.