Вести

Председник ОО СНС Петровац на Млави Душко Нединић присуствовао примопредаји бране БУСУР

На реци Бусур у општини Петровац на Млави завршена је изградња бране која ће тај крај трајно заштитити од бујичних поплава. Изградњу бране финансирало је Јавно предузеће "Србијаводе" преко Канцеларије за јавна улагања. Тим поводом градилиште су обишли Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства, Горан Пузовић директор ЈВП "Србијаводе" и Марко Благојевић директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије.
Четрнаестог јуна 2018. године под притиском огромне количине воде која се слила са околних брда, пукла је брана на реци Бусур. Водена стихија однела је пред собом путеве и мостове и поплавила бројне објекте у селима општине Петровац на Млави. Након тога почела је изградња нове бране на Бусуру, чија је изградња завршена ове јесени, чиме ће петровачка општина бити трајно заштићена од поплава. Нова брана је импозантних размера, висока је 16 метара и широка седамдесет. У њу је уграђено 1800 кубних метара бетона, 10.000 кубика камена и 80 тона арматуре. Извођач радова било је пожаревачко предузеће „Водопривреда", а изградња бране Бусур коштала је око 190 милиона динара.
"Оно што могу да кажем је да ће грађани општине Петровац на Млави, а посебно околних насеља моћи мириније да спавају. Међутим, нама остаје велики рад. Рад да се научимо, да пуно учимо како да се понашамо према нашем екосистему и природи", изјавио је Душко Нединић, председник ОО СНС Петровац на Млави и искористио прилику да се захвали Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу који апсолутно разуме у каквој је ситуацији наша општина и који нам пружа пуну подршку ка напретку.