Вести

Потписан споразум о изградњи новог вртића у Петровцу на Млави

Душко Нединић председник ОО Српске напредне странке Петровац на Млави и Бранко Ружић министар просвете, потписали су данас у Влади Републике Србије Споразум о изградњи новог вртића у Петровцу на Млави.

Изградњом новог објекта на територији општине Петровац на Млави обезбедиће се 200 нових места за децу која ће бити смештена у 10 група, објекат ће се простирати на око 1360 метара квадратних, а за њега је издвојено око 200 милиона динара.

Министарство просвете уз финансијску подршку Светске банке спроводи пројекат „Инклузивно предшколско васпитања и образовања“ у оквиру кога се реализује изградња вртића. Спровођењем Пројекта, чија је вредност 47 милиона евра, обезбедиће се проширење капацитета у предшколским установама за 11000 нових места изградњом 23 објекта у 22 локалне самоуправе, и адаптацијом и опремањем 330 соба у сарадњи са Новак Ђоковић Фондацијом и кроз грант програме који се спроводе у 34 јединице локалне самоуправе.

Овај Пројекат, посвећен је и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за око 12.000 васпитача. Битан аспект Пројекта је и комуникација и подршка породицама са малом децом, а посебно породицма из осетљивих друштвених група.

 

 

 

 

Извор: www.petrovacnamlavi.rs