Вести

Почетак изградње брзе саобраћајнице Пожаревац-Велико Градиште-Голубац

Изградња брзе саобраћајнице Пожаревац - Велико Градиште - Голубац (Дунавски коридор), дуге 67,9 километара, почела је данас. Тим поводом, свечаности обележевања почетка радова на овом инфраструктурном пројекту присуствовао је Душко Нединић председник Општинског одбора Српске напредне странке Петровац на Млави.
Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је на почетку радова на изградњи брзе саобраћајнице Пожаревац - Голубац, да ће грађани када тај пројекат буде готов - 2024. године моћи да стигну од Београда до Великог Градишта за мање од сат времена, а до Голупца за 70 до 75 минута.
Вучић је рекао да је почетак изградње Дунавског коридора један од најважнијих догађаја за Браничевски округ који је један од највећих и најлепших у Србији.
"Деценијама нисмо довољно пажње поклањали Пожаревцу и свим околним општинама и то се сада мења", казао је Вучић и најавио да ће бити изграђена и два крака брзе саобраћајница од Голупца према Брзој Паланци и према Кладову и даље према Неготину, како би источна Србија била повезана са Београдом и Новим Садом.
Изградњом и обновом инфраструктуре у том делу Србије стварају се, како је истакао, бољи услови за привлачење значајних инвеститора, али и долазак већег броја туриста.
"Обезбеђујемо опстанак источне Србије и ово је прилика да се позову људи из иностанства да размишљају о повратку у своју земљу", рекао је Вучић.