Вести

Нединић и Ивановић обишли трансфер станицу

Председник општине Петровац на Млави Душко Нединић је данас са својиим сарадницима, народном посланицом Наташом Ивановић и директором КЈП Извор Бојаном Модрлановићем обишао завршне радове на изградњи трансфер станице са рециклажним двориштем - Центар за сакупљање и сепарацију комуналног отпада, на локацији градске депоније “Свине”.

Трансфер станица је изграђена по светским стандардима, обухвата објекте за запослене, пријавницу, претоварну рампу зу неселектирани комунални отпад, сепараторе, инфилтрационе и противпожарне базен. Цео комплекс биће ограђен зеленим појасом.

"Поред огромног еколошког значаја за општину, бенефит од пројекта имала су и локална предузећа, с обзиром на то да је Извођач радова за ове потребе, за око 60% радова, ангажовао локална предузећа. Овај пројекат показује колико нам је као руководству општине значајна заштита животне средине, а следећи корак биће и затварање несанитарне депоније, за шта је предуслов била изградња трансфер станице" - истакао је овом приликом председник општине Душко Нединић.

Ово је до сада највећи инфраструктурни пројекат који је финансијски подржан од стране Владе Републике Србије и Министарства животне средине и којим ће се трајно решити проблем одлагања комуналног отпада. Планирано је да у року од месец дана центар буде предат Комуналном предузећу и отпочне са радом.

 

 

 

Извор: www.petrovacnamlavi.rs