Вести

Министарка заштите животне средине обишла радове на изградњи трансфер станице

Ирена Вујовић министарка заштите животне средине обишла је данас радове на изградњи трансфер станице са рециклажним двориштем на локацији градске депоније "Свине" у Петровцу на Млави. Испред локалне самоуправе министарку је дочео Душко Нединић председник општине Петровац на Млави и председник ОО СНС Петровац на Млави.
Ово је до сада највећи инфраструктурни пројекат који је финансијски подржан од стране Владе Републике Србије и Министарства животне средине и којим ће се трајно решити проблем одлагања комуналног отпада на подручју петровачке општине.
Процењена вредност радова износи више од 240 милиона динара. За потребе имплементације самог пројекта, локална самоуправа је обезбедила више од 25 милиона динара за изградњу водоводне мреже за потребе будућег постројења као и израду пројектно-техничке документације.
У изјави за медије, министарка Вујовић је најавила да ће Петровац на Млави у наредном периоду добити и Постројење за пречишћавање отпадних вода чија ће вредност износи око 10 милиона евра а финансираће се из кредитне линије Европске инвестиционе банке (ЕИБ).