Вести

Душко Нединић одржао конференцију за медије поводом текућих питања у нашој општини

Председник ОО СНС Петровац на Млави Душко Нединић је као председник општине, из свог кабинета у четвртак 15. марта саопштио је грађанима:

Поштовани суграђани,
желим најпре све да подсетим да се наша општина општина и даље налази у ванредној ситуацији. Иако мере које општински Штаб за ванредне ситуације доноси, заправо прате мере Републичког кризног штаба, ситуација је и даље таква да постоји велика опасност од инфицирања коронавирусом и да је додатан опрез неопходан те је стога и даље на снази ванредна ситуација. Бројеви заражених су нешто бољи у последњих недељу дана, али не довољно да се можемо опустити. Подаци показују да смо по броју заражених на другом месту у Браничевском региону. Молим све моје суграђане, да се одговорно понашају и примењују епидемиолошке савете. Добра вест је да је од скоро наш Дом здравља у могућности да врши вакцинацију становништва и без претходног заказивања, тако да позивам све заинтересоване грађане, да искористе прилику и вакцинишу се.
Овом приликом желим и да вас известим о свему на чему тренутно радимо мој тим и ја. Оно што је сада најактуелније је завршетак радова на пешачком мосту у парку. Имали смо мањих техничких потешкоћа, али очекујемо врло брзо, завршетак радова, највероватније до краја месеца. Мост је већ проходан за пешаке, и лично сматрам да је свако чекање вредело, јер су резултати већ сада свима видљиви и за свкау похвалу. Ја бих заиста желео да када би сви могли знати колико је понекад тешко водити инфраструктурне пројекте. Колико је енергије потребно и снаге, да се пре свега дође до финансијских средстава за тако нешто, а затим и да се сви актери на пројекту ускладе и задовоље. Са једне стране смо ми са нашим прохтевима и роковима, а са друге стране имате извођаче радова, надзоре, министарство које све финансира који такође имају своје ставове. Тако да је некада заиста напорно и фрустритајуће ускладити све, али је свакако најважније да крајњи резултат буде задовољавајући и да доприноси јавном интересу.
Конкурсни период министарстава донео нам је још два пројекта. Из буџетског фонда Министарства за државну управу и локалну самоуправу, одобрено нам је финансирање мобилног противплавног система у вредности од 4.100.000 динара, што је и био максимални износ по овом конкурсу, док ће општина учествовати са 500.000 динара. Након поплава које су нас задесиле и показале колико смо немоћни и неспремни, ситуација се по питању заштите од елементарних непогода знатно поправила, али свакако настојимо да и даље унапређујемо овај сектор. Овај пројекат значиће највише у обезбеђивању града, али с обзиром на то да је мобилан, моћи ће у најкраћем временском року да се реагује где год се за то буде указала потреба.
Други пројекат је у потпуности финансиран из буџетског фонда поменутог министарства у износу од 3.400.000 динара и односи се на санацију градског трга са припадајућом пешачком зоном. Да не би било забуне, не ради се о томе да је пешачка зона која је скоро рађена пропала или нешто слично. У питању је редовно одржавање, које је неопходно радити након неколико година. С обзиром на то да за нас ово није мала цифра и да су услови конкурса били одговарајући, ишли смо са овим пројектом и на тај начин допринели нашем буџету. Мислим да је за нашу сваки динар који добијемо важан. Ми смо се и до сада борили за сваки конкурс, јер нам је то једини начин да се развијамо.